SEO

SEO is een sleutelbegrip voor iedereen met een eigen website. Maar wat maakt SEO eigenlijk zo belangrijk, en hoe kan je SEO voor jou laten werken?

SEO (oftewel search engine optimization, zoekmachine optimalisatie) is een verzamelbegrip voor alles wat jij kan doen (of door anderen kan laten doen) om aan de plaatsing van jouw website te werken. Hieronder vallen zaken als het schrijven van geoptimaliseerde content, het actief delen van al je content op sociale media, je website structureel op punt stellen zodat Google deze beter kan “lezen”, het uitbouwen van een uitgebreid en sterk backlinkprofiel op een diverse groep betrouwbare websites, enzovoorts. Er zijn talloze manieren om SEO toe te passen en om je website zichtbaarder te maken in de ogen van Google en je gebruikers. Natuurlijk zijn niet alle tactieken hiervoor even efficiënt, of werpen ze even snel vruchten af. In dit artikel geven we een algemeen beeld van hoe het spectrum van SEO mogelijkheden verdeeld is, en welke methodes het beste zouden passen bij jouw bedoelingen, je beschikbare tijd en hoe lang je wil wachten voor je op de befaamde eerste pagina van de zoekresultaten van Google staat. Hiervoor is het nuttig om eerst de verschillende soorten SEO te categoriseren, om dan over de te gaan tot een preciezere uitleg.

 

Off site SEO en on site SEO: de duidelijkste manier om een onderscheid te maken tussen technieken die een invloed hebben op de ranking van jouw website. On site SEO is verreweg de bekendste methode, sommige aspecten van zijn tegenhanger worden wel eens vergeten.

Het eerste, en verreweg het belangrijkste, verschil dat je moet opmerken wanneer je het over SEO hebt, is het verschil tussen on site search engine optimization en off site SEO. Het onderscheid tussen deze twee zit al een beetje in de naam verscholen, maar we verduidelijken het toch: alle handelingen die vereisen dat je aan je website zelf sleutelt, of het nu aanpassingen achter de schermen zijn of content die voor je bezoekers duidelijk zichtbaar is, vallen onder de paraplu van on site SEO. We denken hierbij in de eerste plaats aan het schrijven van content voor je website. “Content is king” is iets dat je heel vaak hoort, en hoewel het een beetje een cliché is, kunnen wij ook niet ontkennen dat regelmatig content op je website zetten (liefst op nieuwe webpagina’s) een geweldige manier is om je zichtbaarheid te vergroten. Nu moeten we er wel bij zeggen dat het niet voldoende is om enkel die teksten te schrijven. Eens de nieuwe content op je website staat, moet je deze natuurlijk ook nog aan de man proberen te brengen. Dit gebeurt meestal door reclamecampagnes en door het delen van links naar deze artikels via je sociale media (dit valt trouwens onder off site SEO). Het is natuurlijk altijd mogelijk dat je trouwe lezers hebt, maar tenzij je een gespecialiseerde blog hebt, of het doel van je website feitelijk is dat mensen de artikels lezen die jij daar plaatst, is het niet waarschijnlijk dat mensen regelmatig naar jouw website komen. Al ben je nog zo tevreden van jouw lokale bloemenwinkel, je gaat geen artikel lezen over de hipste bloemen van dit jaar omdat je iedere week naar haar website gaat op zoek naar artikels. Je ontdekt dit artikel door naar haar website te gaan omdat je bloemen wil kopen, of je ziet via haar sociale media dat ze een artikel hierover heeft gepost. Goede teksten voor je SEO schrijven is allesbehalve makkelijk. Gelukkig hebben wij voor de dappere doe-het-zelvers de perfecte SEO tool ontwikkeld! Met SEO Page Optimizer kan je zelf werk maken van je SEO. Geef je website en je zoekterm in, en SEO Page Optimizer geeft aan hoe goed je pagina voor dit zoekwoord is geoptimaliseerd. Je krijgt 1 gratis analyse per dag zonder enige verplichtingen, dus probeer SEO Page Optimizer zeker eens voor jouw website, en je zal versteld staan van het resultaat! Is SEO teksten schrijven echt niet jouw ding? Geen probleem, wij hebben zelf ook tekstschrijvers die dat werk graag voor jou doen. Neem gerust contact met ons op voor een offerte.
Naast teksten schrijven is het ook belangrijk om je website goed gestructureerd en overzichtelijk te houden. Dit is iets minder belangrijk voor je bezoekers (hoewel een minimum aan structuur wel voorhanden moet zijn), dit is vooral van belang voor Google. Google kijkt namelijk op een heel andere manier naar websites, Google “leest” op een zeer gestructureerde manier. Als er structuurfouten in je website zitten, denkt Google dat je website minder goed is en wordt er een lagere plaats aan jouw website toegewezen.

 

Off site SEO is eerder een mengelmoes dan zijn rechtlijnige on site broertje. Hierdoor worden sommige cruciale aspecten wat betreft de optimalisatie van je ranking wel eens uit het oog verloren.

Terwijl on site SEO alles aan de website doet, maakt off site SEO werk van alles daaromheen. De eerste vorm van off site SEO is het delen van je website en de content daarop met de wereld. Los van het feit dat dit meer bezoekers naar je website brengt, wat uiteindelijk de bedoeling is ,zorgt het er ook voor dat mensen meer over jouw website beginnen praten. Wanneer mensen over jouw website beginnen te praten, is het waarschijnlijker dat ze links zullen delen met vrienden en kennissen, de zogenaamde mond-aan-mondreclame. Wanneer er links van jouw website worden verdeeld over het internet, registreert Google dit en ziet dit als een teken dat jouw website aanslaat. Als de website aanslaat, moet de informatie die er op staat wel goed zijn, zo redeneert Google dan. Dus plaatst Google je hoger in de zoekresultaten. Missie geslaagd, SEO voltooid. Wie de hele tekst tot hier gelezen heeft denk nu waarschijnlijk “Wacht, ik moet dus teksten schrijven zodat ik teksten kan delen, zodat mensen het over mijn website hebben zodat Google dat kan opmerken waardoor Google mij hoger in de zoekresultaten zet?”. En precies, zo gaat het. Als je dit enorm omslachtig vindt, heb je volledig gelijk: dat is het ook. Precies daarom zetten sommige SEO-bedrijven in op het weghalen van die tussenstappen: deze SEO bedrijven doen aan linkbuilding. Met linkbuilding zorgen deze bedrijven dus voor een optimization van jouw ranking.


Keyboost is een SEO programma dat ontwikkeld is voor linkbuilding. Met Keyboost doen wij bij iPower aan linkbuilding voor jouw website en zorgen we ervoor dat jij hoger komt te staan in de zoekresultaten van Google. Keyboost is bijzonder efficiënt: van de tienduizenden gratis Keyboost-tests die we hebben verricht voor onze klanten waren er meer dan 98 procent positief. Probeer jij het binnenkort ook?

Met Keyboost vermijd je enorm lange omwegen en maak je het door je te focussen op hetgeen dat jij het beste kan: jouw producten en diensten maken of aan de man brengen. Door je SEO in de handen ons team en Keyboost te leggen, heb jij meer vrije tijd om je verder te specialiseren in jouw vakgebied, nieuwe klanten te zoeken of om gewoon eens even te ontspannen.
Met behulp van Keyboost schrijven wij voor jou backlinks die we op websites zetten die we zelf hebben opgericht en die we ook zelf onderhouden. We maken een bewuste selectie tussen de websites die wij beheren om ervoor te zorgen dat onze backlinks hun maximaal potentieel kunnen halen. Door het aantal backlinks langzaam maar zeker op te bouwen en door kwalitatieve websites en verzorgde backlinks te gebruiken, ziet Google de groei van het aantal backlinks als een normale ontwikkeling, een “natuurlijk linkprofiel”, met andere woorden. Mocht je twijfelen aan de efficiëntie van onze SEO, mag je onze software altijd zelf eens proberen! Iedere geînteresseerde krijgt 1 gratis Keyboost-boost van 1 maand lang. Geef in welke website je wil laten boosten voor welk keywoord, en wij laten onze SEO software er op los! Hebben we je interesse in de SEO van Keyboos gewekt, en wil je ook een optimization van je ranking? Met de gratis SEO test van Keyboost kan je zelf ondervinden hoe makkelijk het is! Kies voor welke website en voor welke keywords je een SEO boost wil, en wij doen de rest! We geven jouw website 1 maand lang een gratis SEO boost, en brengen iedere week verslag uit. Achteraf krijg je ook een overzicht van wat de SEO voor jouw website heeft opgeleverd. Probeer het vandaag nog!

 

Heb je nog vragen?

Als je nog ergens mee zit dat je graag zou willen vragen, of het nu over de SEO van Keyboost is, over de voordelen van zelf teksten schrijven tegenover Keyboost, of over iets totaal anders, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren! We begrijpen maar al te goed dat de wereld van SEO heel moeilijk kan zijn om je in te verdiepen, dus spreek ons bij onzekerheden zeker aan! Klik bij vragen over SEO of andere vragen hier om ons contactformulier te openen. Je kan ervoor kiezen om ons te bellen, een mail te sturen (dit is bij uitgebreidere vragen over SEO vaak nuttig) of je kan ons vragen om jou terug te bellen.