Backlinks kopen

Allereerst: wat zijn backlinks en waarom zijn ze zo belangrijk?

Eerst even terug naar de basis. Backlinks zijn links van andere sites naar de jouwe. Google gebruikt deze backlinks om te bepalen hoe jouw website in de markt ligt.
De zoekmachine probeert om het publiek een zo goed mogelijke gebruikservaring te bieden. Als er veel websites zijn die naar jouw website linken, dan zal die wel heel interessant zijn, redeneert Google. Daarom beloont de zoekmachine sites die veel relevante inkomende backlinks hebben met een hoge positie in de zoekresultaten.
Een goed linkprofiel met kwalitatieve backlinks is dus essentieel om te scoren in Google!

Heb je geen tijd of zin om door te lezen waarom backlinks kopen een slecht idee is en wil je direct hulp bij het bouwen aan een sterk linkprofiel en goede backlinks?
Vraag een gratis Keyboost-test aan!

Linkbuilding: hoe werkte het vroeger en hoe werkt het nu?

Vroeger was het inkopen van links een goede manier om dat linkprofiel op te bouwen. De backlinks kocht je in grote hoeveelheden. Hoe meer links, hoe beter, was het devies.
Tegenwoordig geldt: hoe meer hoe beter, mits de backlinks van relevante websites afkomstig zijn, die bovendien autoriteit hebben in de ogen van Google.
Dat betekent allereerst dat een link moet komen van een domein dat te maken heeft met jouw markt, product of dienst. De site die de backlink plaatst, moet haar publiek daadwerkelijk helpen met de link naar jouw webpagina.
Daarnaast heeft een backlink van een veel bezochte site meer waarde dan die van een website die weinig bezoek krijgt, nieuw is of een slecht linkprofiel heeft. Met andere woorden, een site die zich in de ogen van Google nog niet heeft bewezen en daarom weinig autoriteit heeft. Hoe meer autoriteit een site heeft in de ogen van Google, hoe meer de backlink gewaardeerd wordt.
Er is nog een ander verschil met vroeger. Tegenwoordig dienen een aantal inkomende links het zoekwoord te bevatten waarop jij gevonden wilt worden, of eraan verwante zoekwoorden, volgens een zo natuurlijk mogelijk linkprofiel. Daardoor vertel je Google dat de link past binnen de content van de site. Link en content gaan immers over hetzelfde onderwerp.

Het moge duidelijk zijn: backlinks aanschaffen is niet meer van deze tijd. Het valt zelfs, om met Google te spreken, onder ‘black-hat marketing technieken’. Zo worden alle niet-zuivere vormen van online marketing genoemd. Google kwalificeert het lukraak aanschaffen van backlinks als valsspelen!


Wil je een analyse van je website of webshop om te bepalen welke keywords belangrijk zijn?

Vraag de gratis analyse + offerte aan!

Heb je extra informatie nodig? Bel ons – +31 85 208 27 30 – of mail ons – info@keyboost.nl

Wees niet bang als je minder goede backlinks naar je website hebt. Je krijgt echt niet direct een ‘penalty’ van Google.

Voordat je in paniek raakt: als er een keer naar jou wordt gelinkt vanaf een site met weinig waarde, dan wordt je er heus niet direct voor gestraft.
Bovendien, wanneer er wordt vermoed dat de backlinks naar jouw site niet zuiver op de graat zijn, dan zal Google je eerst een waarschuwing geven. Dat doet de zoekmachine door via Google Webmaster te vragen om die links te ‘disavowen’. Af te wijzen dus. Daarna kan je je website opnieuw ter evaluatie indienen. Het is niet zeker dat je website daardoor stijgt in de zoekresultaten – Google houdt gewoon geen rekening met die backlinks, of ze ‘gedisavowd’ zijn of niet – maar veel mensen vinden Google zo machtig dat die waarschuwing al snel op een bestraffing lijkt. Je zult dus niet van de een op de andere dag onvindbaar zijn in Google.
En dat is maar goed ook. Als Google elke kwalitatief slechte inkomende link zou afstraffen, dan zouden concurrenten elkaar goed kunnen dwarszitten door backlinks van verdachte websites naar die van hun ‘tegenstanders’ te plaatsen!

Geen backlinks aankopen dus. Hoe kom je dan wel aan een sterk linkprofiel?

De boodschap is duidelijk: backlinks kopen is niet slim. Ontwikkel liever op een natuurlijke manier een sterk linkprofiel.

Een sterk linkprofiel kan je op verschillende manieren opbouwen.
Allereerst kan je werken aan het publiceren van waardevolle content. Deze artikelen, video’s, infographics of anderszins interessante informatie deel je vervolgens in je eigen netwerk. Bijvoorbeeld via een e-nieuwsbrief.
Delen via sociale media is ook belangrijk. Dit zorgt namelijk ook voor backlinks. Weliswaar zijn links vanaf Facebook, Twitter of LinkedIn van minder waarde voor Google dan backlinks vanaf andere websites. Maar het belang van social media is ook bij Google duidelijk en de zoekmachine besteedt dan ook steeds meer aandacht aan sociale backlinks.
Een derde manier om backlinks te krijgen, is door te zoeken naar relevante websites. Dat zijn websites die in jouw markt opereren of zich op een andere manier bezig houden met jouw dienst of product. Vraag hen om een link naar jouw content te maken.

Eén enkele backlink maakt het verschil niet, je hebt er meer nodig

Je kunt je ook aanmelden bij startpagina’s. Let wel, de impact van backlinks van startpagina’s wordt steeds kleiner. Maar aangezien het aanmelden bij dit soort websites niet veel tijd kost, kan je het in overweging nemen.
Een andere optie is om je aan te melden bij internet directories, zoals drimble.nl. Die worden veel gebruikt en blijven voorlopig nog interessant voor het plaatsen van backlinks. Door je gegevens via internet directories beschikbaar te maken, kan Google jouw gegevens bovendien op verschillende plekken valideren. Dat vergroot het vertrouwen van de zoekgigant in jouw site.
Ook het plaatsen van backlinks op social bookmarking sites werkt goed. Kijk maar naar Pinterest of Welke.nl. Dat zijn veel bezochte sites die in potentie veel kunnen doen ter verbetering van jouw online zichtbaarheid.

Een interne link is bijna even goed als een backlink

Ten slotte helpt het om interne links te maken. Dat lijkt misschien raar: waarom zou het plaatsen van links tussen verschillende pagina’s van jouw website leiden tot een betere positie in de zoekresultaten? Dat komt omdat deze backlinks de samenhang tussen de pagina’s op jouw site aantonen. Daarnaast versterk je de content van een webpagina door er vanaf een andere pagina naartoe te linken.
Interne backlinks hebben niet zoveel waarde als externe backlinks, maar alle beetjes helpen en deze links zijn eenvoudig te realiseren.Ondervind wat Keyboost voor je kan doen en vraag de gratis en vrijblijvende test aan. Klik hier voor het online aanvraagformulier

Nog een tip: de positie van een backlink is belangrijk. Waar op de andere website staat de link naar jouw site?

Een backlink die in een tekstblok staat, wordt hoger gewaardeerd dan een backlink die tussen een hele lijst van andere links staat.En als jouw backlink wel tussen een opsomming van links staat, dan wordt hij hoger gewaardeerd wanneer de andere links relevant zijn en een goede reputatie hebben, dan wanneer de andere links over totaal andere onderwerpen gaan.

Laat het dus niet zomaar over aan de webmaster van de andere site om een link te maken. Deze backlink dient echt aan hierboven genoemde voorwaarden te voldoen.

Wil je weten wat de SEO mogelijkheden zijn voor jouw website of webshop? Vraag de gratis analyse + offerte aan!

Het bouwen aan een sterk linkprofiel is een tijdrovende klus. Wil je dit wel allemaal zelf doen?

Linkbuilding kost veel tijd en energie. Het is best wel moeilijk om waardevolle backlinks naar je website te verzamelen. Keyboost is een handige tool om snel interessante backlinks te krijgen.

Keyboost: binnen enkele weken een hogere positie in Google door kwalitatieve backlinks

Keyboost werkt als volgt: je geeft je website en een zoekwoord aan ons op. Wij maken een overzicht van relevante en goed scorende websites in jouw markt. Daar plaatsen we verschillende soorten links op. Die we bovendien regelmatig updaten. Op deze manieren bouw je, met onze hulp, op een natuurlijk manier aan een sterk linkprofiel.
Binnen enkele weken heeft jouw webpagina meer backlinks en een hogere positie behaald in de Google zoekresultaten. Daar kun je van op aan!

Wil jij ook sterke backlinks die zorgen voor een hogere positie in Google? Probeer Keyboost dan gratis uit door je hier in te schrijven.

Keyboost is geen dure dienst. De exacte prijs die je betaalt, hangt af van de positie die jouw website momenteel in Google heeft, het aantal zoekwoorden of keywords waarvoor je backlinks wil laten plaatsen, en de concurrentie daarvoor.
Door een gratis Keyboost-test te doen, zie jij binnen een paar weken welk effect het heeft op de vindbaarheid van je website in Google. Mocht je vervolgens een samenwerking willen aangaan, dan weet je dus precies waar je aan toe bent.
De test stelt ons bovendien in staat om te ervaren hoeveel inspanning het kost om jouw site in de zoekresultaten te laten stijgen. Na de test kunnen wij je dus een exacte offerte geven. Inclusief gerelateerde zoekwoorden waar je ook goed op zou kunnen scoren.

Vraag vandaag nog een gratis Keyboost-test aan en ervaar zelf wat sterke backlinks en een goed linkprofiel je opleveren!
Vul hier het online aanvraagformulier in!

Keyboost: onze linkbuilding service heeft al veel tevreden klanten opgeleverd

Reacties als deze zijn ons niet vreemd:
 • “In een paar dagen schoot mijn site op mijn keyword omhoog”, of
 • “Mijn website […] staat na 2 weken in de top 10”
Wij worden er blij van, want het betekent dat wij onze klanten echt goed van dienst zijn geweest. Wij kopen en verkopen geen links en wij blijven ook ver van andere black-hat marketing technieken.
Keyboost werk zo goed, omdat wij afwisselende backlinks plaatsen op relevante websites, met gebruik van sterke ankerteksten. Het is een ambacht dat veel tijd kost, maar goede resultaten oplevert. Al na een paar weken!

Wij bouwen graag aan jouw linkprofiel. Wil jij zien hoe kwalitatieve backlinks voor jou het verschil kunnen maken? Vraag dan de gratis Keyboost-test aan en ervaar hoe wij sterke resultaten wij opleveren door het creëren en plaatsen van kwalitatieve backlinks.

Vraag de gratis Keyboost-test aan!

Met Keyboost regel je de inkomende links naar je website.

Maar hoe zorg je voor goede on-page zoekmachine optimalisatie? Met SEO Page Optimizer.

Goede backlinks zorgen voor een betere vindbaarheid in Google. Maar dat is niet de enige manier om je positie in de zoekmachineresultaten te verbeteren.
Uiteraard staat of valt alles met goede content. Daar ben jij zelf verantwoordelijk voor. Maar als jij niet aansluit bij de zoekopdrachten van potentiele bezoekers, dan zal Google je site niet snel aan hen tonen.

On-page SEO, dus het verbeteren van je eigen webpagina ten behoeve van zoekmachine optimalisatie, bestaat allereerst uit het kiezen van een relevant zoekwoord. Dat is de term die jouw mogelijke klanten intikken in Google wanneer zij op zoek zijn naar informatie, diensten of producten.Dit zoekwoord laat je vervolgens op strategische plekken op de pagina terugkomen: in de url, de paginatitel, de headers. Maar natuurlijk ook in de bodytekst, in links, afbeeldingen en meta-omschrijving.
Dit doe je natuurlijk op zo’n manier dat je tekst nog wel leesbaar blijft. Immers, Google streeft een optimale gebruikerservaring na. De zoekmachine zal dus alleen pagina’s tonen die in zijn ogen hun publiek van dienst zijn.

On-page zoekmachine optimalisatie luistert nauw: plaats je het zoekwoord te veel, dan kan Google je beschuldigen van ‘keyword stuffing’. Dit komt je positie in de zoekresultaten niet ten goede.
Plaats je het zoekwoord te weinig, dan zal Google jouw pagina onvoldoende in verband brengen met de zoekopdracht. Ook dan komt je niet hoog in de resultaten naar boven.

Ingewikkeld? Niet met SEO Page Optimizer! Dit slimme programma is dagelijks gratis te gebruiken en neemt je aan de hand bij de optimalisatie van je webtekst. Zo kan je content creëren die goed scoort in Google. Ook als je geen tekstschrijver bent.

SEO Page Optimizer werkt eenvoudig:

 • Je uploadt de pagina die jij geanalyseerd wilt hebben, of je tikt de URL ervan in.
 • Je geeft het zoekwoord op waarvoor je wilt optimaliseren.
 • Je geeft aan voor welke taal en voor welk land je de webpagina wilt optimaliseren.
 • SEO Page Optimizer vergelijkt vervolgens jouw webpagina met die van goed scorende websites voor dat zoekwoord.
 • Je krijgt een uitgebreid rapport met daarin precies uitgelegd wat jij moet doen om jouw pagina een hogere positie in Google te bezorgen. Hoe dichter jij de gemiddelde scores van de goed scorende websites benadert, hoe beter het resultaat zal zijn.
 • Je ziet al snel resultaat!
Probeer SEO Page Optimizer vandaag nog gratis uit.

Goede redenen om gebruik te maken van SEO Page Optimizer

Allereerst heb je direct resultaat van je werk: optimaliseer jouw webpagina met SEO Page Optimizer en je komt snel hoger in de zoekresultaten te staan.
Daarnaast krijg je dagelijks 1 gratis analyse aangeboden. Heb je meer analyses nodig, dan bestel je die eenvoudig online.
Je ontvangt een uitgebreid rapport met praktische en direct toepasbare adviezen. Bijvoorbeeld over het ideale aantal woorden, de mate waarin je zoekwoord in headers, links of body teksten moet terugkomen en de ideale lengte van je meta-omschrijving.
Bovendien geeft het rapport je gerelateerde zoekwoorden. Deze woorden kan je gebruiken ter vervangen voor je zoekwoord, zodat je die niet te vaak gebruikt. Maar de gerelateerde woorden vormen ook een goede context, zodat Google je verhaal goed weet te plaatsen.

SEO Page Optimizer werkt voor meer dan 100 talen en is in te zetten voor even zoveel landen.
Probeer SEO Page Optimizer gratis uit en ervaar hoe je ook zonder een SEO specialisme toch een goed scorende SEO-tekst kunt schrijven.

Leer stapsgewijs over SEO en conversie optimalisatie met onze nieuwsbrieven. Schrijf je gratis in!

Keyboost heeft al ruim 15 jaar ervaring op het vlak van internet marketing. Maak daar gebruik van en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven:
 • De geheimen van Google ontrafeld. In deze nieuwsbrief leren we je alles over zoekmachine optimalisatie
 • Meer klanten uit je website. In deze nieuwsbrief vertellen wij over conversie optimalisatie: hoe richt je je website zodanig in, dat mensen sneller tot een aankoop (of andere vorm van conversie) overgaan?
De nieuwsbrieven zijn gratis en worden elke maand verstuurd. Zo leer je stapsgewijs alles wat je moet weten om zelf met SEO en conversie optimalisatie aan de slag te gaan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven en leer precies hoe en waar je backlinks moet plaatsen voor optimaal resultaat, lees over andere SEO technieken en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Wil je weten welke keywords belangrijk zijn voor jouw website of webshop?
Vraag een gratis analyse van je website + offerte aan!

Waarom is het verstandig om samen te werken met Keyboost?

Met deze tekst hebben wij je proberen te overtuigen van onze kennis op het vlak van linkbuilding en backlinks. We hopen dat het gelukt is!

Er zijn nog een aantal redenen waarom wij denken dat het je veel oplevert als je met ons een samenwerking aangaat, namelijk:
 • Wij werken al 15 jaar in internet marketing en kennen het vak door en door.
 • Mede daarom worden wij door anderen wel gezien als een van de beste bedrijven in de sector. En daar zijn we trots op!
 • Bij ons kan je een totaalpakket afnemen, maar je kunt ook stapsgewijs de onderdelen, zoals Keyboost, implementeren.
 • Zowel Keyboost als SEO Page Optimizer zijn gratis te proberen.
 • Met SEO Page Optimizer krijg je snel resultaat.
 • Keyboost levert binnen een paar weken een hogere positie in de zoekresultaten op.
 • Onze diensten resulteren in een optimalisatie voor zowel de mensen gebruikers als voor Google.
 • Ze zorgen er bovendien voor dat je website optimaal wordt gestructureerd en dat je je met de content gaat richten op specifieke doelgroepen. Dit komt doordat je met zoekwoorden gaat werken.
 • Een samenwerking met ons betekent dat je regelmatig feedback krijgt en goed op de hoogte wordt gehouden van de voortgang van de projecten.
 • Tenslotte geven Keyboost en SEO Page Optimizer een hoger CTR. Ze zijn bovendien goedkoper dan veel andere SEO- en SEA-acties.

Heb jij vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
Dat kan via e-mail: info@keyboost.nl of door ons via de site een bericht te sturen.
We hopen gauw van je te horen!

Nog wat termen die verband houden met linkbuilding: backlink checker, linkopbouw, backlink generator, backlink builder, broken links. Lees er alles over in dit Wikipedia-artikel in het Nederlands. Nog meer info vind je in de Engelse versie.